Archiefbeeld: In Nieuw-Zeeland spoelen vaker walvissen aan. Het is vaak lastig om de beesten weer richting open zee te krijgen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: In Nieuw-Zeeland spoelen vaker walvissen aan. Het is vaak lastig om de beesten weer richting open zee te krijgen. © epa

Aangespoelde walvissen Nieuw-Zeeland dood

Aan de noordkust van Nieuw-Zeeland zijn vanochtend 22 walvissen aangespoeld en overleden. Ze werden rond 6.00 uur ontdekt. In allerijl werden de hulpdiensten opgetrommeld om de beesten weer in het water te krijgen, maar de hulp kwam te laat. Dat meldden lokale media.

Zes walvissen waren al dood toen de hulpdiensten arriveerden, acht andere lieten kort daarna het leven. De kustwacht heeft besloten de overige walvissen ook te doden.

Dinsdagavond spoelden er ook al zestig walvissen aan in het noordelijke gebied nabij de plaats Opotiki. De walvissen werden de dag erop door een groep vrijwilligers succesvol het water in gewerkt. De walvissen die vanochtend aanspoelden waren waarschijnlijk dinsdag ook al op het strand.

  1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.