Leden van de Nederlandse missie zoeken op de rampplek van de MH17 naar menselijke resten en persoonlijke bezittingen.
Volledig scherm
Leden van de Nederlandse missie zoeken op de rampplek van de MH17 naar menselijke resten en persoonlijke bezittingen. © anp

Aanpak van crisis na MH17-rampvlucht ging moeizaam

De steun en de opvang die nabestaanden hebben gekregen vlak na het neerhalen van rampvlucht MH17 was volgens onderzoek van de Universiteit Twente niet goed genoeg. De onderzoekers oordelen dat de gehele aanpak van de ramp met vlucht MH17 door de Nederlandse autoriteiten in het begin onnodig moeizaam en complex is verlopen.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  23

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.