Stephan Balliet (m) met zijn advocaten in de rechtszaal in Magdeburg. Achter hen zwaar bewapende leden van de parketpolitie. Het proces ging gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen vanwege de extreemrechtse achtergrond van de beschuldigde.
Volledig scherm
Stephan Balliet (m) met zijn advocaten in de rechtszaal in Magdeburg. Achter hen zwaar bewapende leden van de parketpolitie. Het proces ging gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen vanwege de extreemrechtse achtergrond van de beschuldigde. © AFP

Aanslag synagoge Halle: levenslang met tbs voor extreemrechtse en xenofobe schutter

De extreemrechtse Duitser die eind vorig jaar een bloedbad wilde aanrichten in een synagoge in Halle (Saksen-Anhalt) en na het mislukken daarvan twee andere slachtoffers doodschoot, is maandag veroordeeld tot levenslang en tbs. De rechtbank achtte Stephan Balliet (29) schuldig aan tweevoudige moord en 62 pogingen daartoe. Hij bekende te hebben gehandeld vanuit antisemitische, racistische en xenofobe motieven.

  1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

    Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

    Ze was al vijf jaar op vakantie op Tenerife, maar kreeg nog elke maand geld van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), oftewel: de Belgische variant op het UWV. In het Belgische Namen is een vrouw woensdag veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen ‘vergeten’ te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.
  2. ‘Lelijke’ asielhond heeft na virale post eindelijk een thuis gevonden

    ‘Lelijke’ asielhond heeft na virale post eindelijk een thuis gevonden

    Hondje Lena werd gedumpt in een asiel in het Amerikaanse Florida na een geschil met de huisbaas van de eigenaars. Lena werd geboren met grote keloïden, oftewel plukjes littekenhuid en vacht, onder elk oog waardoor ze ‘lelijk’ en ‘niet adopteerbaar’ werd genoemd. Nadat een emotioneel bericht van het asiel viraal ging, kwam de hond terecht in een warm thuis. Daar is ze nu een gekoesterd lid van een gezin dat ‘haar rot verwent’.