Volledig scherm
Militairen voor de de St. Anthony's kerk in Colombo © REUTERS

Aanslagen op zes plekken in Sri Lanka

De aanslagen met explosieven op hotels en kerken in Sri Lanka heeft op zes plekken slachtoffers opgeleverd. Het dodental is volgens lokale bronnen gestegen naar 160. Er zijn honderden gewonden afgevoerd naar ziekenhuizen. 

Het gaat om de St. Antonykerk in Colombo, de St. Sebastiankerk in Katuwapitiya, de Zionskerk in Batticaloa, het Shangri-La hotel in Colombo, het Kingsbury hotel in Colombo en Cinnamon Grand hotel in Colombo. Alleen al in de kerk in Katuwapitiya zouden zeker vijftig doden zijn gevallen. Bij de aanslag op de Zionskerk in Batticaloa, dat ligt in het oosten van Sri Lanka, zijn 25 doden gemeld volgens lokale media. 

In de kerken vierden gelovigen op het moment van de aanslagen het paasfeest. De aanslagen zouden zijn gepleegd door zelfmoordterroristen.

Volledig scherm
Locaties aanslagen sri lanka © adr
 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.