Bloemen voor de slachtoffers op Utoya.
Volledig scherm
Bloemen voor de slachtoffers op Utoya. © REUTERS

Aantal slachtoffers schietpartij bijgesteld van 86 naar 68

Het aantal slachtoffers van de schietpartij op het jeugdkamp Utoya is naar beneden bijgesteld van 86 naar 68. Het aantal doden van de bomaanslag in Oslo is daarentegen gestegen van 7 naar 8. Het totale aantal slachtoffers van de aanslagen van afgelopen vrijdag komt daarmee op 76 te staan. Aanvankelijk was dat 93.

Dat heeft de Noorse politie vandaag bekendgemaakt. 'Problemen bij de telling' hebben tot deze bijstelling geleid, aldus de politie.

De Noor Anders Behring Breivik schoot afgelopen vrijdag anderhalf uur lang om zich heen op het eiland. Een aantal mensen wordt nog vermist. De bomaanslag in het centrum van Oslo vond kort daarvoor plaats.

 1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”
 2. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.