Volledig scherm
© NTR

Aboutaleb niet eens met aparte opvang homo's

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is tegen een aparte opvang voor homoseksuele asielzoekers. Dat zegt hij in College Tour, dat vrijdag wordt uitgezonden. De NOS zette woensdag een kort fragment daarvan op de website.

Quote

Ik vind het een heel slecht signaal, omdat je op die manier homo's vanaf dag één gaat isoleren

Ahmed Aboutaleb

In de Tweede Kamer is dinsdag besloten dat er een aparte opvang moet komen voor onder meer homoseksuelen, christenen en 'andere kwetsbare individuen'. PvdA'er Aboutaleb is het niet eens met zijn partij, die wel voor aparte opvang is, en sluit zich aan bij de visie van de VVD op dit onderwerp.

,,Niet doen. Ik vind het een heel slecht signaal, omdat je op die manier homo's vanaf dag één gaat isoleren.'' Aboutaleb vindt dat je streng moet zijn 'aan de andere kant'. ,,Van meet af aan moet je een harde grens trekken. Als dit is wat je wilt in dit land, moet je je ernstig afvragen of je hier terecht zit'', doelt hij op asielzoekers die bijvoorbeeld homo's belagen of buitensluiten in asielzoekerscentra.

Hij vindt dat de Tweede Kamer het besluit moet heroverwegen. College Tour wordt vrijdag om 21.10 uur op NPO 2 uitgezonden.

Volg AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.