Volledig scherm
Een Palestijnse vrouw zwaait met een vlag naar Israëlische soldaten. © EPA

Acht doden bij Israëlische operatie in Gaza

Israëlische veiligheidstroepen hebben zondag in de Gazastrook zeven Palestijnen gedood, waaronder een commandant van de islamistische Hamas. Tijdens de Israëlische undercoveroperatie en luchtaanvallen viel aan Israëlische zijde één dode.

Volgens een Hamas-functionaris brak er geweld uit toen een groep gewapende mannen werd beschoten door een passerende auto van de Israëlische veiligheidsdiensten en de Hamas-leden achtervolgden. Getuigen zeiden dat tijdens de achtervolging Israëlische vliegtuigen meer dan veertig raketten afvuurden in het gebied waar het incident plaatsvond.

Ten minste zeven Palestijnen werden gedood, onder wie vier militanten. Een van hen was de commandant Nour Baraka, zeiden medische functionarissen.

Het Israëlische leger laat weten dat tijdens een operatie van speciale eenheden in de Gazastrook ,,een vuurgevecht uitbrak''. Een militair kwam om het leven en een andere raakte gewond, aldus het leger. Na de operatie en de luchtaanvallen werden vanuit de Gazastrook raketten richting Israël afgevuurd. Twee van de raketten, die zover bekend geen slachtoffers maakten, zijn onderschept door de Iuchtafweer.