anp
Volledig scherm
© anp

Activist komt met statement na 'onhandige tweet' MH17

Racisme-activist Quinsy Gario - initiatiefnemer van de actie 'Zwarte Piet is racisme' -  is in opspraak geraakt op sociale media. Vlak nadat premier Mark Rutte liet weten diep geschokt te zijn door de crash van vlucht MH17, twitterde Gario dat 'witte levens belangrijker zijn dan zwarte'. Die tweet trok de activist later in; vandaag kwam hij met een statement.

 1. 'Rebellen bekennen in gesprekken neerhalen MH17'
  Video

  'Rebellen bekennen in gesprekken neerhalen MH17'

  The New York Times heeft een audiobestand gepubliceerd met gesprekken tussen vermoedelijke separatisten in Oekraïne en Russische officieren. De conversaties zouden hebben plaatsgevonden vlak na het neerstorten van vlucht MH17, waarbij 298 mensen het leven lieten. Op basis van deze bron lijkt het neerhalen van de Boeing een pijnlijke vergissing. Gisteren werd al bekend dat Oekraïense rebellen mogelijk belden met Rusland over de vliegtuigcrash.
 2. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Grote protestmars in Rotterdam tegen coronabeleid
  Play

  Grote protest­mars in Rotterdam tegen coronabe­leid

 2. Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelleven: ‘Hij leed aan seksverslaving’
  Play

  Kiki’s grote liefde stapte uit het leven vanwege zijn dubbelle­ven: ‘Hij leed aan seksversla­ving’