Volledig scherm
Machelle Hobson (48) en haar twee biologische zoons Logan (links) en Ryan (midden) Hackney zitten sinds vorige vrijdag in de cel. © ap

Adoptiekinderen YouTube-soap mishandeld door moeder

Ogenschijnlijk hadden de zeven kindsterren van een YouTube-soap een onbekommerde kindertijd. Maar achter de schermen was hun leven een hel. Hun adoptiemoeder tuigde de kinderen af met een riem, spoot traangas in hun ogen en sloot ze op. 

Afgelopen vrijdag arresteerde de politie de 48-jarige Machelle Hobson en twee van haar volwassen zoons, nadat er een tip binnenkwam van haar dochter. De vrouw gaf haar zeven geadopteerde kinderen tussen de 6 en 15 jaar lijfstraffen als ze hun tekst vergaten of de instructies niet volgden, aldus de politie.

Alles voor de kijkers, moet de vrouw hebben gedacht. Haar adoptiekinderen mochten niet naar school: al hun tijd kon zo worden benut voor de opnames van de vlogs. Als een kind niet luisterde, moest die een ijskoud bad in of werd het kind een week opgesloten in de slaapkamer. Ze werden allemaal bespoten met traangas, soms zelfs op hun geslachtsdelen. Verschillende kinderen leden bovendien aan ondervoeding.

Volledig scherm
Een still uit een video van 'Fantastic Adventures'. YouTube heeft het kanaal woensdag offline gehaald. © Screenshot YouTube

Hobson startte in 2012 met haar kanaal Fantastic Adventures en zette maandelijks nieuwe video’s online. De kinderen verkleedden zich als superhelden en speelden allerlei ontsnappingsverhaaltjes na. Ze vroegen kijkers aan het eind van elk filmpje om zich te abonneren op het kanaal. Met succes: de soap had ruim 800.000 abonnees en meer dan 250 miljoen views. 

Inmiddels is het kanaal offline gehaald. De adoptiemoeder wordt  naast kindermishandeling beschuldigd van verwaarlozing en gevangenschap. De twee biologische zoons worden niet verdacht van mishandeling, maar wel vervolgd omdat ze het geweld willens en wetens verzwegen. De adoptiekinderen zijn toevertrouwd aan de kinderbescherming.