De Afghaanse president Ashraf Ghani.
Volledig scherm
De Afghaanse president Ashraf Ghani. © AFP

Afghaanse president: afnemende veiligheid komt door vertrek VS, moeten gevolgen dragen

De afnemende veiligheid in Afghanistan komt volgens president Ashraf Ghani door de “abrupte terugtrekking” van de Amerikaanse krijgsmacht uit het land. Ghani zegt dat er “consequenties” zullen zijn voor de Verenigde Staten. Wat die consequenties zouden zijn, is niet duidelijk.

 1. Ouders verdwenen Gabby (22) smeken familie van verloofde: 'Vertel ons waar ze is’

  Ouders verdwenen Gabby (22) smeken familie van verloofde: 'Vertel ons waar ze is’

  De emoties in de mysterieuze verdwijningszaak rond de 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito uit Florida lopen steeds hoger op. De ouders van de vermiste twintiger doen in een open brief een oproep aan de familie van hun schoonzoon om meer informatie te geven over de verblijfplaats van hun dochter. ‘Hoe kon je ons als ouder door deze pijn laten gaan en ons niet helpen? Hoe kun je als ouder Gabby’s jongere broers en zussen dit aandoen?’
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.