Er zijn nieuwe videobeelden opgedoken van de dood van George Floyd (46). Ze tonen hoe agent Tou Thao omstanders op afstand houdt, terwijl zijn collega Derek Chauvin zijn knie in de nek van George Floyd duwt.
Volledig scherm
Er zijn nieuwe videobeelden opgedoken van de dood van George Floyd (46). Ze tonen hoe agent Tou Thao omstanders op afstand houdt, terwijl zijn collega Derek Chauvin zijn knie in de nek van George Floyd duwt. © Videostill

Agent (33) die smekende omstanders George Floyd negeerde is op borgtocht vrij

Een van de voormalige politieagenten die betrokken was bij de gewelddadige dood van George Floyd in Minneapolis, is op borgtocht vrijgekomen. Het gaat om medeverdachte Tou Thao (33). Hij is de derde verdachte die in afwachting van zijn proces is vrijgelaten uit de gevangenis. Alleen hoofdverdachte Derek Chauvin zit nog achter slot en grendel.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.