Volledig scherm
Ringo werkte negen jaar lang voor de politie. © Jackson Police Department

Agent gedegradeerd nadat hij K9-hond in asiel dumpt: ‘Je doet dit werk omdat je van honden houdt’

Een Amerikaanse agent is diep door het stof gegaan nadat hij de gepensioneerde politiehond waar hij jaren mee samenwerkte, heeft gedumpt in een asiel. Het politiekorps heeft de man gedegradeerd: hij mag alleen nog patrouillediensten draaien.

Agent Carl Ellis werkte jarenlang samen met de 10-jarige K9-hond Ringo, die in oktober op pensioen ging na negen jaar trouwe dienst bij het Jackson Police Department. In die jaren had Ringo zich een geweldige drugshond getoond en was hij met succes ingezet bij tal van zoek- en reddingsacties. De viervoeter kreeg een mooi afscheid op een ceremonie. 

Hoewel iedereen bij het korps dacht dat de hond van een zorgeloos leventje genoot bij Ellis thuis, bleek de agent Ringo in een asiel te hebben gestopt. Het was hondentrainer Randy Hare, die Ringo als pup opleidde, die de hond tegenkwam op een adoptiewebsite. Hij herkende het beestje meteen en was met stomheid geslagen.  

,,Je stapt in deze business omdat je van honden houdt en apprecieert wat ze allemaal kunnen”, vertelt Hare aan WAPT-TV. ,,Ringo zou nooit in een asiel mogen eindigen, dat verdient hij niet. Meestal worden K9-honden heel goed behandeld. Helaas zien sommigen ze enkel als een stuk gereedschap.” 

Respect

Hare heeft Ringo nu zelf geadopteerd. In een statement laat het politiekorps weten dat het ‘evenveel respect heeft voor onze politiehonden als voor welke agent dan ook'. ,,Ze zijn familie en verdienen niets minder dan een liefdevolle thuis als ze op pensioen zijn.” De agent in kwestie mag voortaan alleen nog patrouillediensten draaien. Ook heeft de politieleiding nieuwe protocollen aangekondigd, om te voorkomen dat politiehonden na hun pensioen slecht worden behandeld.

Volledig scherm
Ringo met zijn oorspronkelijke trainer en nieuw baasje Randy Hare. © WAPT-TV
 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.