Vluchtelingen op het station van Padborg in Denemarken
Volledig scherm
Vluchtelingen op het station van Padborg in Denemarken © epa

Agent meerdere keren in buik gestoken in azc Denemarken

Een agent is dinsdagochtend neergestoken in het grootste asielzoekerscentrum van Denemarken. De agent werd meerdere keren in de buik gestoken, maar verkeert niet in levensgevaar, zei een woordvoerder. De dader is vooralsnog spoorloos.

De politie heeft het gebied rond het azc, ten noorden van Kopenhagen, afgezet. Over het motief voor de steekpartij tast de politie nog in het duister.

Het centrum wordt niet alleen gebruikt om nieuwe asielzoekers te registreren, maar ook voor de huisvesting van mensen wier aanvraag is afgewezen en die wachten op uitzetting.

 1. Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiegeweld na dood Floyd
  Wereldwijd demonstraties

  Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiege­weld na dood Floyd

  Over de hele wereld demonstreerden mensen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld grote groepen demonstranten op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ons land werd vandaag actie gevoerd. In Washington bereidt men zich momenteel voor op ‘één van de grootste demonstraties ooit’.
 2. Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerleaders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Man plant bomaanslag op ‘knappe cheerlea­ders’, maar explosief ontploft in eigen handen

  Een man uit de Amerikaanse staat Virginia verloor één hand en een aantal vingers van zijn andere hand toen een bom die hij maakte voor een aanval op 'knappe cheerleaders’ plots ontplofte. Dat blijkt uit de aanklacht die vrijdag in de rechtbank tegen hem werd uitgesproken. De 23-jarige Cole Carina wordt verdacht van het afleggen van een valse verklaring: hij had gezegd betrokken te zijn geweest bij een ongeval met een grasmaaier. Carina lijkt een zogenoemde ‘incel', een onvrijwillige alleenstaande.