Volledig scherm
De Nachtegaalstraat werd plaatselijk afgesloten voor alle verkeer om politie en parket in alle rust hun werk te laten doen. © Hans Verbeke

Agent schiet man dood die collega aanviel met schroevendraaier

Een Belgische politieman heeft vanmiddag een man neergeschoten die een collega-agent met een schroevendraaier had aangevallen in het West-Vlaamse Wevelgem. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. 

Volledig scherm
Het slachtoffer werd buiten neergeschoten en zakte in elkaar op een grasperkje voor het huis waar hij met z'n moeder woont. © Hans Verbeke

De 37-jarige man had vlak voor het incident zijn moeder en een paar verplegers bedreigd. Toen de politie hem kwam ophalen, reageerde hij direct agressief. De agenten gebruikten pepperspray, maar konden de man niet ontwapenen. Hij verwondde de agent met de schroevendraaier in de hals en gezicht, waarop diens collega hem met een schot in de borststreek raakte.

De man, die in zijn borststreek werd geraakt, werd ter plekke gereanimeerd en naar ziekenhuis in Kortrijk gebracht. Daar overleed hij. De gewonde agent verkeert niet in levensgevaar. Het Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in. 

Volledig scherm
© Hans Verbeke
Volledig scherm
© Maxime Petit
 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.
 3. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.