Volledig scherm
De kooien hadden een klep die op slot kon worden gedaan © Politiefoto/Lee County Sheriff's Office

Agenten VS stuiten op zware mishandeling: kinderen opgesloten in houten kooien

De politie van de Amerikaanse staat Alabama heeft drie personen aangehouden op verdenking van zware kindermishandeling. Bij een controle van een woning in Smiths Station, na een melding over mogelijk kindermisbruik, stuitten de agenten op houten kooien. Die werden gebruikt om vier kinderen in op te sluiten, zo verklaarde de sheriff van Lee County.

Volledig scherm
Een van de kooien is een verbouwd kinderbedje © Politiefoto/Lee County Sheriff's Office

Naar eigen zeggen zouden de moeder, grootmoeder en grootvader de kinderen van 11, 10, 4 en 3 jaar oud met regelmaat ‘achter de tralies’ hebben gezet. De twee houten kooien, waarvan er één een verbouwd kinderbedje is, waren voorzien van een deksel om ontsnappen onmogelijk te maken. De deksels konden van buitenaf worden vergrendeld, zo is op foto's te zien. 

De moeder heeft nog een vijfde kind, van amper acht maanden oud, maar dat was tijdens de politiecontrole niet aanwezig. De kinderen zijn voorlopig bij de moeder weggehaald en voorlopig elders ondergebracht. Opa James (69) en oma Pamela (66) Bond en moeder Kylla Mann (30) zijn gearresteerd op verdenking van kindermishandeling. Het onderzoek in de misbruikzaak loopt nog.

De verdachten wordt, naast het misbruik van een kind jonger dan zes jaar, het in gevaar brengen van de kinderen verweten. Moeder Kylla zou ook met bewijsmateriaal hebben geknoeid, leest de voorlopige aanklacht. Borgtocht voor opa James en de moeder van de kinderen werd vastgesteld op 122.000 dollar. De borgtocht voor oma Pamela is 1000 dollar hoger. Het drietal zit voorlopig vast.

Volledig scherm
Opa James, oma Pamela en moeder Kylla zitten vast © Politiefoto/Lee County Sheriff's Office
  1. Bernie Sanders maakt verwachtingen waar met daverende overwinning in Nevada

    Bernie Sanders maakt verwachtin­gen waar met daverende overwin­ning in Nevada

    De Democratische kandidaat Bernie Sanders heeft volgens diverse Amerikaanse media de Democratische voorverkiezingen in de staat Nevada ruimschoots gewonnen. Onder meer Fox News, CNN en NBC News, stellen op basis van exitpolls en de eerste resultaten dat de senator van Vermont de grote winnaar is. Na het tellen van de stemmen in ongeveer tien procent van het aantal kiesdistricten staat de senator flink voor op zijn rivalen.