Volledig scherm
© REUTERS

Agressieve Duitser (66) gaat op eerste hulp te keer met pepperspray: 9 gewonden

In Duitsland heeft een 66-jarige man op de eerste hulp van een ziekenhuis negen mensen verwond met pepperspray. De man was door agenten naar het ziekenhuis in Fulda, een stad in de deelstaat Hessen, overgebracht voor een psychiatrisch onderzoek, zo meldt de Duitse politie.

Eenmaal gearriveerd op de spoedeisende hulp werd de man steeds agressiever, waarop de agenten om versterking vroegen. Daarop haalde de patiënt plotseling een busje pepperspray tevoorschijn en spoot ermee in de richting van de agenten en ziekenhuismedewerkers. Vier agenten en vijf personeelsleden van het ziekenhuis raakten gewond.

De activiteiten op de ehbo moesten tijdelijk worden stil gelegd totdat de brandweer de ruimte voldoende had gelucht. De patiënt is overgebracht naar een gesloten afdeling van de psychiatrie. Hij zal zich later moeten verantwoorden wegens het bieden van weerstand aan ordehandhavers en het toebrengen van lichamelijke verwondingen.

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.