Al 8.500 euro ingezameld voor kat Sprotje die in oven van 200 graden werd gestopt

VideoEen crowdfundingsactie voor kat Sprotje leverde al ruim 8.500 euro op. Een jonge Oekraïner, die in Kortrijk, België verblijft, stopte de tien maanden jonge kat afgelopen woensdag in België een kwartier in een oven van 200 graden

Dierenartspraktijk Dierenartsen Overleie startte vrijdagavond een crowdfunding om geld te verzamelen voor de verzorging van de ernstige brandwonden. Door het incident heeft Sprotje ernstige brandwonden opgelopen, waarvoor ze medicatie en verbanden nodig heeft. 

Volledig scherm
© Henk Deleu

De crowdfunding bracht al meer dan 8.500 euro op, terwijl de verzorging zo'n 500 euro kost. Het grote overschot gaat naar dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem, België en wellicht ook naar andere goeie doelen. ,,Elke euro komt sowieso een ander behoevend diertje ten goede", verzekeren de dierenartsen. ,,Met Sprotje gaat het echt goed. Ze is opgeknapt door de medicatie. Ze eet en is onvoorstelbaar lief, ondanks alles. Sprotje wordt ter adoptie aangeboden. De eigenaar wil niet instaan voor kosten zoals chippen en steriliseren. We hopen voor Sprotje een goed, nieuw thuis te vinden."

Quote

Sprotje is onvoorstel­baar lief, ondanks alles.

Dierenartsen De Leiestreek

Op Twitter wordt er volop gereageerd op het voorval. 

City Poesjen on Twitter

Kat Sprotje tijdens feestje in oven van 200 graden gestopt https://t.co/44b5wlUu3I Eik moet ik dit soort dingen niet lezen. Het maakt me agressief als mensen dit een weerloos dier aandoen. Als ik het zou zien zou ik zo'n gewetenloos persoon kunnen ombrengen. Niks aan verloren.

Didier on Twitter

@HLN_BE Waar is die eigenaar van #Sprotje waar is die klootzak?? Waaaaaaaar??

Axel Ronse on Twitter

Zalig toch! Meer dan 5.400 euro op enkele uren tijd ingezameld voor #Sprotje Ferme inwoners van @8500Kortrijk vs dierenbeul : 1-0 , zo blij! nu hopen dat Sprotje snel geneest!

Sommige Twitteraars stellen hun huis al open voor de herstellende kat. 

Layne Staley Love on Twitter

@ADnl Met deze gek weet ik wel iets te doen, kijken of het leuk gaat vinden, alleen doe ik de ovendeur dan niet meer open. Arm arm beestje, hoe kun je zo ziek zijn zeg. Sprotje is welkom, of als er gedoneerd kan worden hou ik me graag aanbevolen. 😢😢