De door de politie gepubliceerde foto van Jurgen Conings.
Volledig scherm
De door de politie gepubliceerde foto van Jurgen Conings. © Politie

Al een week spoorloos: dit is de ontspoorde militair die België compleet op zijn kop zet

jurgen coningsJürgen Conings was voor velen ‘een gewone jongen’. Inmiddels is de 'potentieel gewelddadige extremist’ de meestgezochte man van België. 

 1. Twitterruzie tussen topviroloog en Willem Engel op 2000 reclameborden: ‘Je bent een mafkees’
  UPDATE

  Twitterru­zie tussen topviro­loog en Willem Engel op 2000 reclamebor­den: ‘Je bent een mafkees’

  De sinds dinsdag ondergedoken topviroloog Marc van Ranst voelt geen enkele behoefte om met Viruswaarheid-voorman Willem Engel in debat te gaan. De hoogleraar virologie aan de Katholieke Universiteit Leuven wijst het verzoek van de bekende coronascepticus op spottende wijze af. Een screenshot van de veelbesproken twitterruzie staat sinds vandaag afgebeeld in 2000 bushokjes en op billboard-schermen door heel Nederland, met dank aan een ludieke actie van internetondernemer Alexander Klöpping. ,,Ik kan hier wel om lachen”, laat Van Ranst aan deze site weten.
 2. Nederland moet ‘op hoede blijven’ voor eenling die corona zat is: ‘Militair in België kan anderen inspireren’
  PREMIUM

  Nederland moet ‘op hoede blijven’ voor eenling die corona zat is: ‘Militair in België kan anderen inspireren’

  Nederland moet op zijn hoede blijven voor onvoorspelbare eenlingen die er niet voor terugdeinzen om extreem geweld te plegen, zegt onderzoeker Jelle van Buuren. De docent aan de Universiteit Leiden reageert daarmee op de onrust die in België is ontstaan, nadat een Belgische militair dreigde een topviroloog om het leven te brengen. ,,Hoewel er geen harde aanwijzingen zijn, is er geen enkele reden om te denken dat zoiets niet in Nederland kan gebeuren.”