Volledig scherm
Hotel The Ritz in hartje Londen.

Al-Qaeda plant aanslagen op Londens hotel en kostschool

De prestigieuze kostschool Eton College en het The Ritz Hotel in Londen staan op een lijst met doelwitten van Al-Qaeda. Details over de geplande aanslagen werden aangetroffen bij de dinsdag neergeschoten Fazul Abdullah Mohammed, leider van de Afrikaanse tak van de tereurbeweging.

Volledig scherm
Fazul Abdullah Mohammed, leider van de Afrikaanse al-Qaedatak, werd vorige week doodgeschoten door veiligheidstroepen in Mogadishu. ©AP

Naar aanleiding van de ontdekking is een geheime top belegd tussen de Britse regering en de antiterreurpolitie, meldt The Sun. Ook de Amerikaanse veiligheidsdiensten en enkele grote hotelketens zijn op de hoogte gebracht.

Mohammed
De 38-jarige Mohammed was 12 jaar geleden het brein achter de aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania, waarbij 224 doden vielen. Het Al-Qaeda-kopstuk werd eerder deze week neergeschoten in de Somalische hoofdstad Mogadishu.

Eton
Eton College is een van 's werelds meest prestigieuze internaten. Onder meer de Engelse prinsen William en Harry en de huidige premier David Cameron gingen er naar school.