Volledig scherm
© EPA

Al zeker acht doden, onder wie drie kinderen, door noodweer Texas

Bij het hevige noodweer in het zuiden van de Verenigde Staten zijn dit weekeinde al zeker acht mensen, onder wie drie kinderen, om het leven gekomen. De weersdiensten telden maar liefst 17 tornado’s tussen Texas en Alabama.

Twee kinderen van 3 en 8 jaar oud kwamen zaterdag in Texas om het leven toen een omgewaaide boom op de auto terechtkwam waarin ze met hun ouders zaten, aldus een woordvoerster van de politie. Een derde kind, de 13-jarige Sebastian Omar Martinez, verdronk toen hij in een overstroomde greppel viel.

Het noodweer staat ging gepaard met wervelstormen en stevige hagelbuien. De meeste doden vielen door omvallende bomen. Eén persoon, van wie de identiteit nog niet kon worden vastgesteld, zat vast in de auto toen die werd overspoeld door een vloedgolf. Volgens de reddingsdiensten vielen er zeker dertig tot veertig gewonden. Zo'n 90.000 huishoudens in Texas, Mississippi, Louisiana, Arkansas en Georgia zaten zonder stroom.

Bijna 6.000 vluchten moesten worden geannuleerd of vertrokken met vertraging. De grootste problemen deden zich voor op de luchthavens van Chicago, Dallas en Charlotte, North Carolina.

Volledig scherm
Een vrouw staat bij haar verwoeste huis. © AP