Volledig scherm
PREMIUM
Alex Jones op weg naar de rechtszaal in Austin. © AP

Alex Jones: wereldkampioen complottheorie slaat (alweer) door

Noem hem gerust wereldkampioen complottheorie: Alex Jones (44). Inmiddels lopen er drie rechtszaken tegen de rechtspopulistische radiopresentator. 

Jones beweert onder meer dat de Amerikaanse staat stiekem hormonen aan vruchtenjus toevoegt met de bedoeling meer jongens homo te maken, of dat de dramatische schietpartij op de Sandy Hook basisschool in 2012 (20 kinderen en 6 volwassenen werden doodgeschoten) een walgelijk opzetje zou zijn van de overheid. In het hoofd van Jones zat het zo: de staat organiseerde de slachting om via de te verwachten verbijstering daarover strengere wapenwetten af te dwingen. Een links complot dus, aldus Infowars, het videokanaal van de vaak hysterische presenterende Jones.

  1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.