Volledig scherm
© EPA

Alitalia laat logo van gecrasht vliegtuig verdwijnen

Na de buiklanding zaterdagavond in een grasveld 300 meter naast de landingsbaan van de Fiumicino-luchthaven van Rome heeft de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia gauw het logo van het gecrashte vliegtuig laten verwijderen.

 
Om redenen van 'bedrijfsdecoratie' is het normaal dat we ons logo lieten verdwijnen, vooral omdat het in dit geval niet om een vliegtuig van Alitalia ging.
Giancarlo Schisano

Zoals blijkt uit bovenstaande foto's prijkte het logo 's avonds meteen na de crash over de hele zijkant van het vliegtuig van de Roemeense vliegtuigmaatschappij Carpatair, die in opdracht van Alitalia de vlucht Pisa-Rome uitvoerde. s' Morgens was het logo verdwenen (onderste foto).

Er vielen zestien gewonden en een enorme ramp werd maar net vermeden. Alitalia schortte het samenwerkingsakkoord met Carpatair meteen op en dat werd dus ook dadelijk zichtbaar op het vliegtuig zelf. 'Standaardprocedure bij zulke incidenten', probeert Alitalia zich te verdedigen.

'Bedrijfsdecoratie'
Alitalia heeft een witte film over het vliegtuig laten aanbrengen voor de grote verdwijntruc. Enkel het kenteken YR-ATS en de Roemeense vlag blijven nog over op het vliegtuig.

Officieel heeft Alitalia al laten weten dat dit een standaardprocedure zou zijn. 'Dit is een praktijk die wordt toegepast bij dit soort incidenten', verdedigt directeur operaties Giancarlo Schisano de maatregel. 'Om redenen van 'bedrijfsdecoratie' is het normaal dat we ons logo lieten verdwijnen, vooral omdat het in dit geval niet om een vliegtuig van Alitalia ging.'