'Alles aan de verdwijning van Kamphuis is stilaan raar'

VIDEODe verdwijning van cyberactivist Arjen Kamphuis begint steeds meer op een aflevering uit een Scandinavische detectiveserie te lijken. Het havenstadje waar hij verbleef, blijkt de Noorse hoofdstad voor cyberdefensie. Werkte hij er soms aan een geheime operatie? En heeft hij zich verstopt op een vrachtschip? Deze website ging op onderzoek.

Het laatste tastbare spoor van Arjen Kamphuis ligt bijna achteloos in de garage achter het politiebureau van Fauske. Zijn opvouwbare kajak, die dinsdagavond op een strandje van de fjord is gevonden, past net tussen de politieauto en de muur. De kajak lijkt van ribbeltjeskarton. Het witte materiaal is bijna doorzichtig, zo dun. Tussen de zwarte riempjes zit een brede spleet, die daar duidelijk niet hoort.

  1. Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben tijdens een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin aangedrongen op een ontmoeting met hem en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de ,,catastrofale humanitaire toestand’’ in de Syrische provincie Idlib. Inzet van de top is een politieke oplossing voor het conflict. Dat heeft Merkels woordvoerder donderdag laten weten.