Volledig scherm
PREMIUM
Pamela Druckerman © DMITRY KOSTYUKOV

‘Als 40’er weet je wie je echt bent’

Pamela DruckermanJe lichaam takelt af, seks is (bijna) passé, en je moet belangrijke levenskeuzes maken. Het valt niet mee om een veertiger te zijn, schrijft Pamela Druckerman in een – soms – hilarisch boek over volwassen worden.

,,Veel mensen denken dat het einde van je seksuele carrière nadert als je in de 40 bent’’, vertelt Pamela Druckerman in een café in Parijs. ,,Vrouwen worden onaantrekkelijk, ze willen geen seks meer, denkt iedereen. Maar dat is niet zo! Daar kwam ik achter toen ik mijn boek schreef. Ik woon in Frankrijk en hier zijn vrouwen véél langer seksueel actief dan in andere landen. Seks stopt niet na je 49ste. Gelukkig! Hahaha. Ik sta dus nog niet voor de seksuele afgrond!’’

Voor mannen ligt het anders. ,,Ik heb veel mannen gesproken die in de 40 zijn. Zij kunnen niet meer flirten zoals vroeger. Ze zijn minder aantrekkelijk. Vroeger hadden ze nog sjans bij vrouwen van in de 20 of 30. Nu zien die vrouwen hen als een vieze ouwe man. Dat is een shock voor ze.’’ De Amerikaanse journaliste en bestseller-schrijfster Pamela Druckerman schreef een boek over volwassen worden, over het leven als veertiger – en alles wat daarbij hoort.

 1. Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strijders
  PREMIUM
  reportage

  Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strij­ders

  Rijdend door de straten van de Noord-Syrische Qamishli klinkt er plotseling geweervuur. Even is het stil en dan weer een luid salvo. Sommige auto’s en een jongen op een brommer rijden gewoon door, anderen keren om. Wie er schiet en op wat, blijft gissen. Binnen een paar minuten rijden pick-ups van de Koerdische militie SDF door de straten. Ook ambulances. Auto’s toeteren, mannen schreeuwen. Tussen de huizen staan bewapende strijders.De meeste winkels zijn dicht.
 2. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

  Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

  In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.