Volledig scherm
PREMIUM
Suse van Kleef Brexit interview with Nicola Jeffs in Brighton.Photo Jeroen Bosch © Jeroen Bosch

‘Als ik denk aan brexitstemmers, dan denk ik aan mensen die racistisch zijn’

Op weg naar brexitOp 31 oktober verstrijkt de deadline voor brexit. Hoe leven de Britten toe naar die dag? Correspondent Suse van Kleef blikt vooruit in een serie interviews. Vandaag de tevens laatste aflevering 6.

,,Ik ken niemand die voor brexit heeft gestemd’’, zegt Nicola Jeffs (35). Ze woont in Brighton, een Engelse kuststad ten zuiden van Londen, die als een magneet werkt op creatievelingen. Zelf doet ze PR voor kunstenaars en galeries. Bij het brexitreferendum stemde hier maar liefst 68,5 procent tegen de brexit. ,,We zijn hier ontzettend teleurgesteld in mensen die vóór hebben gestemd. Ik ben opgegroeid in een heel liberaal huishouden, waar veel aandacht was voor andere culturen in Europa. Iedereen is verbijsterd. Ik vind het heel kleingeestig dat we ons willen afsluiten, in plaats van onderdeel te zijn van iets groters. Zo zien we het allemaal. Ik kan er met mijn hoofd niet bij.”

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.