Volledig scherm
De afbeelding in kwestie, die na enkele uren offline werd gehaald.

'Als Jezus en Maria nu leefden, zouden Palestijnen hen lynchen'

De Israëlische ambassade in Dublin ligt onder vuur nadat een anonieme medewerker een afbeelding van Jezus en Maria uploadde op de officiële Facebookpagina van de ambassade. De afbeelding werd begeleid door het volgende bijschrift: 'Een gedachte voor Kerstmis... Als Jezus en Maria nu zouden leven, zouden ze, als joden zonder bescherming, in Bethlehem waarschijnlijk gelyncht worden door vijandige Palestijnen... gewoon een gedachte.'

Na een fel debat werd de afbeelding enkele uren later offline gehaald. In een officiële verklaring verontschuldigde de ambassade in Dublin zich vervolgens voor het bericht. De Facebookpagina werd ook offline gehaald.

Het is niet de eerste keer dat de uitgesproken meningen op die pagina voor ophef zorgen. Zo meldde de pagina onlangs dat 'pro-Palestijnse meningen vaak een politiek-correcte dekmantel vormen voor antisemitisme'.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken noemde Facebook in een reactie 'een heel informeel kanaal, dat in wezen niet diplomatiek is'. Hij beloofde daarnaast ook dat als er in de toekomst 'iemand geraakt' wordt door officiële mededelingen, ambassadepersoneel de berichten meteen zal verwijderen en zich zal verontschuldigen.