Volledig scherm
© AFP

‘Als Trump Groenland wil kopen, is dat definitief bewijs dat hij gek is geworden’

Zowel Denemarken als Groenland reageren verbaasd op het idee van Donald Trump om Groenland te kopen. De Amerikaanse president zou volgens ingewijden in het Witte Huis gezegd hebben dat hij interesse heeft om Groenland van Denemarken over te nemen, meldde The Wall Street Journal vandaag. Ane Lone Bagger, de Groenlandse minister van Buitenlandse Zaken, reageerde: ,,We willen best zaken doen met de Verenigde Staten, maar wij zijn niet te koop.’’

Ook de Deense oppositieleider Lars Lokke Rasmussen was verbijsterd. ‘Dat moet een 1 aprilgrap zijn, helemaal in het verkeerde seizoen’, twitterde hij. ,,Als hij hier serieus over nadenkt, dan is dit het definitieve bewijs dat hij gek is geworden”, zei woordvoerder Soren Espersen van de populistische Deense Volkspartij tegen de zender DR.

Groenland is een autonoom gebied dat valt onder het koninkrijk Denemarken. De defensie en buitenlandse zaken van het eiland worden wel door Kopenhagen geregeld. De Verenigde Staten hebben er sinds de Tweede Wereldoorlog verschillende militaire bases en weerstations.

De Groenlanders zelf gaven aan dat hun land niet te koop is. Bekijk hier de beelden:

  1. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

    Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

    Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.