Volledig scherm
Aart Jacobi © REUTERS

Ambassadeur Suriname keert direct terug naar Nederland

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Aart Jacobi, vliegt vandaag al terug naar Nederland. Dat meldde een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Hij zal dan zo snel mogelijk een gesprek hebben met minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken.

Aanleiding voor het terugroepen van de ambassadeur is de aanname van de amnestiewet door het Surinaamse parlement op woensdag. Deze wet zorgt ervoor dat president Desi Bouterse en andere verdachten van de Decembermoorden niet vervolgd worden. De Nederlandse regering en ook de Tweede Kamer hebben hun grote verontrusting hierover uitgesproken.

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.