Volledig scherm
© AP, inzet Facebook Mason Wells

Amerikaan (19) overleeft Boston, Parijs en nu Brussel

De 19-jarige Mason Wells moet een engeltje op zijn schouder hebben. De Amerikaanse tiener overleefde de aanslag in Boston, Parijs en Brussel. Bij de laatste terreuraanval op Zaventem raakte hij gewond.

Mason was dinsdagochtend aanwezig op het Brusselse vliegveld toen twee bomaanslagen aan minstens 15 mensen het leven kostten. Tientallen mensen raakten gewond bij de terreuraanval, waaronder de Amerikaanse tiener. Zijn achillespees is gescheurd door rondvliegende granaatscherven en hij heeft tweede- en derdegraads brandwonden.

,,Het is niet zijn eerste terreuraanval, vertelt zijn vader Chad aan ABC News. ,,Het is helaas de derde keer dat onze maatschappij te maken heeft met een bomaanslag. We leven in een gevaarlijke wereld en niet iedereen is vredelievend.''

Zijn vader vertelt over de bomaanslagen in Boston, waar hij en zijn zoon aanwezig waren in 2013. Ze stonden bij de finish te wachten tot hun moeder Kymberly over de streep zou komen. Het drietal wist zich in veiligheid te brengen in een hotelkamer. Maar daar bleef het niet bij. Vorig jaar was Mason getuige van de aanslagen in Parijs, waar hij ook zonder kleerscheuren vanaf kwam.

Mormoon
Dat hij eerdere aanslagen overleefde, werkt in zijn voordeel, gelooft Chad. ,,De ervaring in Boston heeft hem geholpen om rustig te blijven.''

Hij dankt zijn leven volgens zijn ouders aan het geloof. Mason is een mormoon, een Amerikaans geloof. ,,Hij is gezegend door God, aldus zijn vader Chad. ,,We zien een godswonder en geen vloek''.  Momenteel ligt Mason in een Belgisch ziekenhuis en is herstellende.