Amerikaan Pat Robertson: 'Homo's zijn een uitstervend ras'

De steenrijke Amerikaanse televisie-evangelist Pat Robertson noemt homo's een 'uitstervend ras'. De omstreden uitspraak werd gisteren gedaan in de religieuze talkshow The 700 Club, zo meldt de nieuwsorganisatie Right Wing Watch.

Robertson reageerde met zijn gevoelige uitspraak op de vraag van een kijker. De kijker stelde niet meer te kunnen daten door de kerk, omdat iedereen in de kerkgemeenschap steeds ouder wordt zonder iets na te laten. ,,Onzin," aldus Robertson. ,,De kerk sterft uit omdat je je niet kunt voortplanten. God heeft het bedoeld om het tegenovergestelde geslacht aantrekkelijk te vinden en kinderen te maken. Homoseksuelen kunnen zich niet voortplanten doordat ze van hetzelfde geslacht zijn, dus dat is een uitstervend ras."

Robertson is een omstreden evangelist die vaker uitspraken doet over homoseksuelen. Onlangs zei hij nog dat het aanvaarden van homoseksualiteit kan leiden tot orkanen en aardbevingen. Op internet reageren mensen vooral laconiek over de uitspraken van Robertson. 'Wanneer sterft die gek zelf eens uit?' en 'volgens mij worden homoseksuelen toch echt gemaakt door heteroseksuelen' of 'Wederom een domme uitspraak van een halfdemente gek.'

Volledig scherm
© Screenshot