Volledig scherm
Mura bij de grens van de staat New Mexico. © Facebook/RV

Amerikaanse burgemeester legt laatste roadtrip met doodzieke hond vast

Paul Heroux, burgemeester van Attleboro (in de staat Massachusetts) adopteerde zijn hond Mura toen ze slechts een paar weken oud was. Inmiddels is Mura 10 jaar en werd onlangs bij haar bloedvatkanker vastgesteld. Heroux, die Mura ‘mijn partner’ noemt, besloot een laatste roadtrip met zijn hond te maken. 

Het leek prima met Mura te gaan, tot ze in het ziekenhuis belandde met een gescheurde milt. Er was vijftig procent kans dat ze de operatie zou overleven. Mura kwam er leven doorheen, maar kort daarop kreeg Heroux de verwoestende diagnose: hemangiosarcoma, een kwaadaardige vorm van bloedvatkanker.

,,Ze is het meest bijzondere ding in de hele wereld. Ze is mijn familie. Ze is een klein mens gevangen in een dierenlichaam. We hebben een band. We zijn partners", zegt Heroux over zijn hond. Hij plaatste de diagnose op Facebook en kreeg een stortvloed van steun over zich uitgestort. 

Maar, besloot Heroux, dat was niet genoeg. Hij wilde Mura meenemen naar de plek waar ze vandaan kwam, in het Canadese Vancouver Island. De reis werd een roadtrip van 2 weken die begon bij de watervallen van Niagara Falls in New York, en het tweetal door staten als Michigan, Wisconsin en Californië voerde. Mura poseerde bij beroemde plekken als Yosemite National Park en Mount Rushmore. In totaal legden Heroux en zijn hond meer dan 13,500 kilometer af. Het was de eerste keer in drie jaar tijd dat de burgemeester vrij had genomen. Inmiddels zijn Mura en hij weer veilig thuis.

Volledig scherm
Mura en Paul voor de Grand Canyon. © Facebook/RV