Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Amerikaanse juf ontfermt zich over baby nadat moeder besmet blijkt met coronavirus

De Amerikaanse basisschoollerares Luciana Lira (32) heeft de zorg voor een pasgeboren baby op zich genomen nadat zijn moeder in het ziekenhuis terechtkwam met het coronavirus. Net voor de bevalling vroeg de hoogzwangere vrouw, een asielzoeker uit Guatemala, de juf om hulp. Ze kende niemand anders in de VS.

Lira, leerkracht in de staat Connecticut, werd begin deze maand opgebeld door Zully, de moeder van een van haar leerlingen. De zwangere vrouw was positief getest op corona en vreesde voor de gezondheid van haar baby. Vooral omdat zowel haar man Marvin als haar 7-jarige zoon Junior, die bij Lira in de klas zit, ook coronaklachten leken te hebben. 

Het gezin vroeg Lira voor de pasgeboren baby te zorgen totdat iedereen weer opgeknapt was. De lerares twijfelde geen moment. Nadat het kind, dat de naam Neysel kreeg, via een nood-keizersnede kerngezond ter wereld kwam, nam Lira hem mee naar huis. Moeder Zully was dusdanig ziek dat ze meteen aan de beademing moest worden gelegd, zonder Neysel vast te hebben gehad. 

Een week later bleek inderdaad dat Marvin en Junior inderdaad allebei besmet waren met het coronavirus. Dit betekende dat Lira nog langer voor baby Neysel moest zorgen. Via een videoverbinding kon ze Marvin en Junior op de hoogte houden van het welzijn van hun zoon en broertje. 

De eerste ontmoeting

Op 18 april werd Zully van de beademing gehaald nadat haar toestand was verbeterd. Twee dagen later zag ze haar pasgeboren zoontje voor het eerst via een videoverbinding. Op 24 april werd Zully ontslagen uit het ziekenhuis en thuis herenigd met haar man en Junior. De drie zijn nog niet volledig virusvrij en moeten dus nog even wachten tot ze Neysel op mogen halen. 

Queridos Amigos, I just wanted to give you an update on Zully and her baby boy. As you know, After being diagnosed...

Posted by Luciana Machado Lira on Thursday, 16 April 2020