Volledig scherm
De knuffelactie © Oregonian

Amerikaanse leraar knuffelt gevaar van vuurwapen weg

Een sportleraar op een Amerikaanse school heeft een gewapende leerling op een wel heel bijzondere manier weten te ontwapenen. De man knuffelde de 18-jarige leerling waardoor een andere medewerker het wapen af kon pakken. Op de onlangs vrijgegeven beveiligingsbeelden is te zien dat de twee elkaar een minuut lang vasthouden. 

Het bijzondere incident stamt uit de maand mei, maar de beelden van de beveiligingscamera zijn nu pas openbaar. Op de beelden is te zien dat de gewapende jongen door een gang loopt van de Parkrose High School in Portland. 

Het is onduidelijk wat de jongen precies van plan is, maar wel is te zien dat hij sportcoach Keanon Lowe tegenkomt. De coach geeft de jongen vrijwel meteen knuffel. ,,Ik hield hem vast en vertelde hem dat ik er was om hem te redden”, vertelde Lowe aan Amerikaanse media. ,,Het was een heel emotioneel moment. Het was emotioneel voor hem en voor mij. Op dat moment voelde ik compassie. Als je jong bent, heb je vaak niet door wat je doet tot het voorbij is.”

Verward

Uit onderzoek bleek later dat de jongen niet van plan was om anderen dood te schieten. Hij had geestelijke problemen en wilde zichzelf doden. De rechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. De jongen krijgt nu de hulp die nodig heeft.