Joseph Scott Pemberton (rechts) met zijn advocate Rowena Garcia-Flores (links) en een krant die bericht over zijn pardon.
Volledig scherm
Joseph Scott Pemberton (rechts) met zijn advocate Rowena Garcia-Flores (links) en een krant die bericht over zijn pardon. © AP

Amerikaanse marinier die transgender vermoordde krijgt gratie op Filipijnen

Een Amerikaanse marinier die op de Filipijnen vastzat voor de moord op een transgender, is in Manilla op het vliegtuig naar de Verenigde Staten gezet. Korporaal Joseph Scott Pemberton kreeg voor zijn vertrek van de Filipijnse president Rodrigo Duterte een volledig pardon.

  1. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
    met video
    56

    Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

    Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.