Volledig scherm
© Thinkstock

Amerikaanse priester deelt condooms uit

Een Amerikaanse priester deelt condooms uit, hij wil zo de verspreiding van het hiv-virus in zijn parochie in Brunswick stoppen. Kenneth Adkins maakt zich grote zorgen, want steeds meer inwoners raken besmet met het virus dat aids kan veroorzaken. 'Ik deel condooms uit en probeer mensen ervan te overtuigen zich te laten testen. Ik wil hen ook de booschap meegeven dat ze veilig moeten vrijen en dat het nog beter is om te wachten met seks tot ze getrouwd zijn.'

De Amerikaan is onder de indruk van het hoge besmettingscijfer in Glynn Country en Brunswick. 'Vooral jongeren worden getroffen door het virus en specifiek jonge Afro-Amerikaanse vrouwen raken besmet. En dan zijn er ook nog de jonge Afro-Amerikaanse homo's, ook zij worden erg getroffen door het virus', aldus Adkins.

'Laat-je-testen-Zondag'
De priester organiseert ook een speciale dag in zijn kerk. De 'Laat-je-testen-Zondag' moet de aandacht trekken voor het probleem en inwoners ertoe zetten om het te doen. Een ploeg van het regionale gezondheidsdepartement zal parochianen die dag gratis testen.

'Het is een goed initiatief om iedereen hier in de gemeenschap bewust te maken', aldus Angela Stanley. 'Ik zie het als mijn opdracht om de inwoners van deze gemeenschap te informeren, te onderwijzen en hen de kans te geven om zich te laten testen', aldus de priester.