Een groep Amerikaanse militaire veteranen die allemaal in Afghanistan hebben gediend, hebben woensdagnacht in een zelf uitgevoerde geheime operatie Afghanen gered die groot gevaar zouden lopen door de machtsovername door de taliban.
Volledig scherm
Een groep Amerikaanse militaire veteranen die allemaal in Afghanistan hebben gediend, hebben woensdagnacht in een zelf uitgevoerde geheime operatie Afghanen gered die groot gevaar zouden lopen door de machtsovername door de taliban. © Courtesy Capt. Zac Lois

Amerikaanse veteranen redden 500 Afghanen uit Kaboel in geheime operatie

Amerikaanse militaire veteranen die allemaal in Afghanistan hebben gediend, hebben in een zelf uitgevoerde geheime operatie Afghanen gered die groot gevaar zouden lopen door de machtsovername door de taliban. Nieuwszender ABC heeft met leden van de groep vrijwilligers gesproken. Die omschreven het als een ‘ultieme reddingsoperatie’.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?