Volledig scherm
Kate Stoltz tijdens het realityprogramma 'Breaking Amish'. © Getty Images

Amish-meisje schopt het tot supermodel

Twee jaar geleden verliet de 23-jarige Kate Stoltz de conservatieve Amish-gemeenschap in de Amerikaanse staat Pennsylvania om deel te nemen aan het realityprogramma 'Breaking Amish'. Een hele verandering, maar intussen woont en werkt ze als model in New York.

De Amish vormen een strenge geloofsgemeenschap die volgens eigen normen en regels leeft: een simpele levensstijl zonder technologische gadgets en sobere kleding. Stoltz wilde duidelijk meer toen ze haar gemeenschap achterliet om deel te nemen aan het televisieprogramma 'Breaking Amish' en vervolgens een modellencarrière op te bouwen.

Lingerie
In een recente fotoshoot voor The New York Post onthulde ze meer van haar lichaam dan ooit tevoren. 'Nog geen jaar geleden zou ik een lingerie-shoot hebben geweigerd', zegt Stoltz, die enkele weken geleden voor de eerste keer aan de New York Fashion Week deelnam. 'Ik weet niet of ik me beter in mijn eigen vel ben gaan voelen, of dat ik nu meer gewend ben aan het idee om halfnaakt te poseren.'

Volledig scherm
Kate Stoltz woonde op 1 februari het jaarlijkse 'Leather & Laces'-feestje in New York bij. © Getty Images

Haar ouders, die ze nog twee keer per jaar ziet, zijn niet in de wolken met haar beroepskeuze. 'Ze weten wat ik doe, maar mijden het onderwerp', aldus het model.

Geen televisie
De schoonheid paste zich goed aan aan de moderne maatschappij. Het werken met een computer en iPhone is nu ook voor haar alledaags geworden, maar een televisie heeft ze nog niet. 'Ik denk niet dat televisiekijken tijdverspilling is, maar momenteel wil ik zo veel bereiken dat het een te grote afleiding zou zijn.'

Naast haar modellenwerk werkt ze aan een vervolg op 'Breaking Amish' en wil ze ook graag een diploma bedrijfskunde halen.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.