Amnesty: ‘Amerikaanse politie schond mensenrechten bij protesten’

VIDEODe Amerikaanse politie heeft tijdens de Black Lives Matter-protesten van afgelopen maanden buitensporig geweld ingezet en daarmee mensenrechten geschonden. Sommige mensen raakten blind, werden in elkaar geslagen, raakten zwaar gewond of kregen beroertes.

 1. Salah Abdeslam zorgt met opmerking bij video voor commotie in terrorismeproces Parijs

  Salah Abdeslam zorgt met opmerking bij video voor commotie in terrorisme­pro­ces Parijs

  Salah Abdeslam (32) heeft vandaag voor opschudding gezorgd tijdens het proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Het enige overlevende lid van het terreurcommando dat 130 mensen doodde en honderden anderen verwondde, vroeg de rechter of hij mocht reageren op de videobeelden die een onderzoeker liet zien. Vervolgens startte hij een hele uiteenzetting, waarbij hij tot ontzetting van de aanwezigen opriep tot dialoog.
 2. BLM-demonstraties in VS: één dode, tientallen arrestaties en brandende gerechtsgebouwen
  Play
  Video

  BLM-demonstra­ties in VS: één dode, tientallen arresta­ties en brandende gerechtsge­bou­wen

  Duizenden mensen hebben tegen racisme en politiegeweld gedemonstreerd in de Amerikaanse stad Seattle. De politie greep in toen enkele demonstranten een jeugdgevangenis in aanbouw en een gerechtsgebouw in brand staken. Minstens 45 betogers werden gearresteerd, een agent raakte gewond. Ook in Louisville, New York, Omaha, Oakland, Los Angeles, Richmond en Austin werd betoogd tegen racisme en politiegeweld. In laatstgenoemde stad viel daarbij een dode.