Militieleden in het noorden van Ethiopië onderweg naar het Tigray People's Liberation Front (TPLF), het lokale bestuur van Tigray. Dat ligt overhoop met de Ethiopische premier Abiiy Ahmed sinds het organiseren van lokale verkiezingen, in september, tegen de zin van de federale overheid.
Volledig scherm
Militieleden in het noorden van Ethiopië onderweg naar het Tigray People's Liberation Front (TPLF), het lokale bestuur van Tigray. Dat ligt overhoop met de Ethiopische premier Abiiy Ahmed sinds het organiseren van lokale verkiezingen, in september, tegen de zin van de federale overheid. © REUTERS

Amnesty International bevestigt massamoorden in Noord-Ethiopië

Amnesty International heeft berichten bevestigd over een bloedbad in de stad May Cadera in het noorden van Ethiopië. Daar werden op 9 november “tientallen en waarschijnlijk honderden, mensen neergestoken of doodgehakt".

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'