Volledig scherm
© bruno

Angst in Australië na tweede fatale haaienbeet in week

Een haai heeft opnieuw iemand doodgebeten in Australië. Gisteren werd een 60-jarige vrouw het slachtoffer die aan het duiken was bij Mindarie. Nog geen week geleden stierf een andere Australiër na een aanval door een haai.

Quote

De haai was langer dan de boot

Danny Mulligan, politiechef in Australië
Volledig scherm
Slachtoffer Doreen Collyer

Drie vissers hebben het lichaam uit zee gehaald. De vrouw, Doreen Collyer, was op slag dood. De vissers wisten een 43-jarige mededuiker van de vrouw te redden. Zij plaatsten hun schip tussen de man en de haai. Dat meldt Reuters vandaag. 

De mededuiker voelde in het water iets langs zich zwemmen. Toen hij naar de oppervlakte zwom, zag hij gespartel in het water. De haai zelf heeft hij niet gezien. Pas toen hij aan boord was en hij met de vissers zijn duikpartner uit het water tilde, werd duidelijk dat het foute boel was.

Langer dan de boot
De haai was uitzonderlijk lang. Politiechef Danny Mulligan: ,,Opvarenden van de vijfeneenhalve meter lange vissersboot in de buurt zeiden dat de haai langer was dan hun boot." Een gemiddelde 'mensenhaai' is 3 tot 4 meter lang. Het incident vond ongeveer een kilomter uit de kust plaats.

Angst
De stranden in de regio zijn gesloten. De autoriteiten hebben vallen uitgezet in zee om de dodelijke roofvis te vangen.

Dierenrechtenorganisatie Sea Sheperd probeert dat juist te voorkomen en heeft eigen boten in het gebied ingezet. Verschillende Australische nieuwsmedia besteden aandacht aan de discussie over het wel of niet doden van haaien.

Afgelopen vrijdag kwam een 29-jarige surfer om het leven bij Perth nadat een haai een dag eerder zijn been had afgebeten.