Volledig scherm
Een gemaskerde hacker van Anonymous. © AFP

Anonymous blijft aanvallen: Als Megaupload offline is, jullie ook

UpdateHackerscollectief Anonymous heeft vannacht de servers van het Amerikaanse tv-kanaal CBS gehackt, de volledige website werd fysiek van de server verwijderd. Even later moest ook de website van Universal Music eraan geloven, net als voormalig eigenaar Vivendi. Ook Braziliaanse websites werden gehackt, en toonden daarna de tekst 'Als MegaUpload offline is, jullie ook'.

Anonymous heeft daarnaast de complete discografie van platenmaatschappij Sony online gezet, omdat de platenmaatschappij het wetsvoorstel SOPA (Stop Piracy Online Act) steunt. Ook de Poolse overheid werd aangevallen omdat daar een wetsvoorstel voor internetcensuur werd ingediend.

DDoS-aanvallen
Anonymous valt al dagenlang websites aan met gecoördineerde 'Distributed Denial of Service'-aanvallen (DDoS). Een DDoS-aanval houdt in dat een gigantisch aantal aanvragen naar een bepaalde website wordt verstuurd. Op die manier worden de servers achter die website overbelast, en kan uiteindelijk niemand de website nog openen.

Het hackerscollectief begon aan het offensief enkele uren nadat Megaupload vrijdagochtend offline werd gehaald door de FBI. In de uren die volgden werden tientallen overheids- en Hollywoodwebsites aangevallen. Die sites steunden namelijk de wetsvoorstellen SOPA en PIPA, die ervoor moeten zorgen dat het internet beter gecensureerd kan worden. Na wereldwijd protest werden de wetsvoorstellen echter ingetrokken.