Ansar Al Islam eist slachting Xulhaz Mannan op

De moord op homorechtenactivist Xulhaz Mannan van afgelopen maandag is opgeëist door een groep die zegt onderdeel te zijn van Ansar Al Islam. De groep beweert de redacteur te hebben omgebracht vanwege zijn homoseksualiteit.

Mannan werd maandag door verschillende aanvallers met messen vermoord. Ook Mahbub Rabbi Tonoy, een van zijn vrienden, werd in dezelfde aanval gedood. Mannan was een voorvechter voor homorechten en redacteur bij Roopbaan, het eerste tijdschrift voor de homoseksuele en transgender gemeenschap van Bangladesh.

Via bovenstaande tweet claimt Ansar Al Islam de verantwoordelijkheid voor de moord. De woordvoerder met de naam Mufti Abdullah Ashraf zegt dat de moorden zijn uitgevoerd omdat Mannan en Tonoy "sinds 1998 dag en nacht werkten om homoseksualiteit te promoten met de hulp van hun meesters, de Amerikaanse kruisvaarders en hun Indiase bondgenoten."

Ansar al Islam
Ansar Al Islam is verbonden aan Al Qaeda en actief in India. Volgens persbureau Reuters heeft de groep eerder dergelijke aanvallen opgeëist en kan de authenticiteit van de claim nog niet worden vastgesteld. Een Bengalese politiewoordvoerder ontkent de claim. Volgens de regering zijn tereurorganisaties zoals IS en Al Qaeda niet actief in Bangladesh.

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.