Volledig scherm
© ANP

Antwerpse politie rolt grote misdaadorganisatie op: 15 arrestaties

De politie in Antwerpen heeft vandaag vijftien verdachten opgepakt in een onderzoek naar drugshandel, witwassen, wapens en corruptie. Volgens Belgische media is er ook een verband met een recent schandaal rond het verstrekken van humanitaire visa.

De arrestanten zijn volgens het Antwerpse Openbaar Ministerie betrokken bij een criminele organisatie die invloed probeerde uit te oefenen op de politie, stadsdiensten, de haven, de politiek, banken en de kerk in België. Er zijn contacten ontdekt met prominente personen in Turkije.

De bende is sinds 2017 in beeld gebracht met gebruik van onder meer telefoontaps. Meer dan driehonderd politiemensen waren betrokken bij de actie, waarbij 46 huiszoekingen werden verricht in Antwerpen en omgeving.

De bende zou betrokken zijn bij cocaïneleveringen in de haven van Antwerpen, winsten investeren in bedrijven, vastgoed en wapens en geld versluizen naar Turkije. Een corrupte ambtenaar leverde volgens het OM tegen betaling identiteitsdocumenten. Mogelijk probeerden ze agenten hand- en spandiensten te laten verrichten.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaanse vloot laat alle personeel testen
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, Amerikaan­se vloot laat alle personeel testen

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.