Volledig scherm
De baby stopte meteen met krijsen. © Facebook

Argentijnse agente geeft borstvoeding aan baby in nood

Een Argentijnse agente wordt volop geprezen voor de manier waarop ze in een ziekenhuis een baby in nood te hulp is geschoten. Toen ze de wanhopige kreten van de baby hoorde en zag dat het ziekenhuispersoneel het veel te druk had om zich om het kind te bekommeren, vroeg ze of ze hem de borst mocht geven.

Agente Celeste Ayala was afgelopen dinsdag aan het werk in het kinderziekenhuis Maria Ludovica in Buenos Aires, toen daar een baby werd binnengebracht die leed aan ondervoeding. Toen die wanhopig bleef krijsen, sprak Ayala het ziekenhuispersoneel aan. Maar dat was veel te druk bezig. Daarop vroeg ze of ze hem mocht vasthouden en voeden. 

,,Ik merkte dat hij honger had omdat hij voortdurend zijn hand in zijn mond stak", vertelde Ayala aan lokale media. ,,Dus ik begon hem te knuffelen en gaf hem de borst. Ik vond het triest om hem daar zo te zien liggen. Ik vind dat we als samenleving moeten helpen als kinderen problemen hebben." 

Vuil

Ayala's collega Marcos Heredia vereeuwigde het liefdevolle moment. Hij plaatste de foto op Facebook en schreef erbij: ,,Ik wil dit grote gebaar van liefde voor deze baby die je helemaal niet kende openbaar maken. Je gedroeg je als een moeder, hoewel het ziekenhuis de baby omschreef als 'vuil en stinkend', maar daar trok jij je niets van aan."

De post werd bijna 100.000 keer gedeeld en kreeg positieve reacties.
Volgens lokale media is de baby de jongste in een gezin van zes broers en zussen en heeft de alleenstaande moeder het moeilijk om rond te komen.