Volledig scherm
© Tammy Ven Dange

Arm schaap verlost van recordhoeveelheid wol

Een schaap dat vermoedelijk al vijf jaar niet was geschoren, is woensdag ontdaan van ruim 40 kilo wol. Het arme schaap, Chris, werd in de buurt van de Australische hoofdstad Canberra gevonden en moest worden verdoofd tijdens de scheerbeurt, omdat het anders door shock zou kunnen sterven.

Chris droeg zoveel wol dat dierenvrienden vreesden voor zijn leven. Ze brachten de wollige verschijning naar een dierenopvang en daar ging Ian Elkins aan de slag. Herder Elkins blinkt uit in het scheren van schapen en durfde de uitdaging aan. Na de eerste scheerbeurt onderwierp een veearts het schaap aan een medische controle. Toen hij groen licht gaf, ging Elkins opnieuw aan de slag.

Hij vermoedt dat het dier al tijden geen tondeuse meer gezien had. ,,Het is onwaarschijnlijk dat het zo kon overleven in de outback.''

Wereldrecord
De scheerbeurt was meteen ook goed voor een nieuw wereldrecord. Het vorige stond op naam van het Nieuw-Zeelandse schaap 'Shrek' met eeen wolproductie van 'amper' 29 kilo. 

Het Australische schaap dat de naam Chris kreeg, is nog herstellende van zijn make-over. ,,Hij was aanvankelijk nogal verlegen maar nu wil hij wel eens geknuffeld worden. Hij ziet er al veel beter uit'', besluit Tammy Ven Dange van de dierenopvang.