Armando ‘de Eddy Merckx onder de duiven’ is de duurste prijsduif ter wereld

Bod: €502.000De Vlaamse duif Armando is officieel de duurste prijsduif ooit. Via een online veiling is er al 502.000 euro geboden op het diertje. En dat bedrag kan nog oplopen, want de veiling loopt nog tot zondag. Het vorige record voor een duif stond op 400.000 euro.

Volledig scherm
Joël met zijn recordduif Armando. © VDI

‘Een racewonder’ en ‘de beste lange afstand prijsduif van België'. Dat is hoe duif Armando op de veilingsite wordt omschreven.  Eigenaar Joël Verschoot noemt zijn Armando graag de ‘Eddy Merckx onder de prijsduiven’.  En daar moet uiteraard wat geld voor worden neergeteld. Deze namiddag stond de teller al op 502.000 euro. En dat bedrag loopt mogelijk nog op, want de veiling loopt pas zondag af. Armando verpulvert daarmee het vorige record voor de duurste duif ooit. Dat record stond op 400.000 euro. 

De eigenaar ziet het uiteraard graag gebeuren: ,,Voor mij is mijn broodje gebakken ja”, vertelt Joël Verschoot aan Focus WTV. ,,Ik heb heel mijn leven dag en nacht gewerkt, en ik heb nooit kunnen verdienen wat ik nu in twee weken verdien. En dat is het mooiste van de zaak.”

,,Het eerste bod op Armando was vorige week maandag 200 euro”, vertelt Joël aan HLN. ,,Amper drie minuten later stond de teller al op 300.000 euro. We hadden nooit durven denken dat de veiling zo’n hoge vlucht zou nemen.’’

De koper van de duif wordt bijna zeker een Chinees. Maar het is helemaal niet zeker dat Armando daadwerkelijk naar China verhuist. De kosten om het dure dier te verzekeren zijn enorm hoog. Daarom is het logischer dat er eerst gekweekt wordt met Armando en dat zijn nakomelingen naar China worden gevlogen. 

Volledig scherm
Armando © pipa.be