Armin Laschet
Volledig scherm
Armin Laschet © AP

Armin Laschet zinspeelt op vertrek als CDU-leider maar houdt regeeroptie open

De Duitse politicus Armin Laschet heeft tijdens een persconferentie in Berlijn gezinspeeld op zijn vertrek als leider van de CDU, maar kondigde niet zoals verwacht zijn ontslag aan. Duitse media meldden kort daarvoor dat Laschet zijn functie zou neerleggen als gevolg van de verkiezingsnederlaag van zijn partij.

 1. Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’
  PREMIUM
  vijf vragen

  Daar komen de tanks, maar komen ze op tijd? ‘Als Russen eerder toeslaan, heb je een serieus probleem’

  Na maanden dubben en discussiëren besloten Duitsland en de VS, twee cruciale bondgenoten van Oekraïne, vandaag officieel tanks naar de frontlinie te sturen. Volgens experts zijn het er (nog) niet genoeg om de oorlog te beslissen, maar verschil kunnen de Abrams en Leopards wel degelijk maken. ‘Hiermee kun je op specifieke plekken een bres slaan in de Russische verdediging.’
 2. Koster vermoord, priester gewond bij kapmesaanval Spanje: politie vermoedt jihadistisch motief
  met video

  Koster vermoord, priester gewond bij kapmesaan­val Spanje: politie vermoedt jihadis­tisch motief

  De Spaanse politie gaat ervan uit dat de Marokkaan die gisteravond in Algeciras in twee kerken een priester ernstig heeft verwond en een koster vermoord jihadistische motieven had. Justitie onderzoekt in deze zaak een terroristische aanslag. Maar de dader had geen eerdere veroordeling en was niet bekend als mogelijke jihadist. In juni werd bepaald dat hij Spanje moest verlaten.