Betogers bezetten woensdag de entree van een haventerrein in Oakland.
Volledig scherm
Betogers bezetten woensdag de entree van een haventerrein in Oakland. © afp

Arrestaties na bezetting haven Oakland

Betogers en politie zijn vannacht slaags geraakt in de stad Oakland in de Amerikaanse staat Californië. De politie hield tussen de 30 en 40 mensen aan. Een betoger raakte gewond.

Dat heeft de krant Oakland Tribune vandaag gemeld op gezag van de autoriteiten. Circa 5000 betogers van de Occupy-beweging bezetten woensdagavond (lokale tijd) de haven van Oakland, een van de drukste containerhavens van de Verenigde Staten. De activiteiten in de haven kwamen stil te liggen.

Diverse wegen van en naar het havengebied werden geblokkeerd. De actie begon vreedzaam maar liep uit op een confrontatie tussen gemaskerde actievoerders en de politie. Ordetroepen gebruikten traangas tegen de betogers.

Oakland was woensdag ook al de hele dag het toneel geweest van protesten tegen uitwassen van het kapitalisme.

  1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
    PREMIUM

    ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

    Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.