Volledig scherm
Een deel van de drugs die Roelf B. verhandelde in Boedapest. © politie

Atleet Roelf B. en medeverdachte langer in voorarrest Hongarije

De twee Nederlanders die in augustus in Hongarije werden opgepakt op verdenking van drugsbezit en -handel, blijven langer achter de tralies. Een van de twee is atleet Roelf B. De rechtbank in Boedapest heeft het voorarrest verlengd tot 9 december.

Het tweetal werd opgepakt met onder meer bijna 2700 xtc-pillen en een grote hoeveelheid marihuana. Ze verkochten het spul vanuit hun tent op muziekfestival Sziget en ook in hun auto werd later een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. De politie kwam de twee op het spoor omdat het opmerkelijk druk was rond hun tent. 

Op het festival gingen flyers met prijslijsten rond. Het telefoonnummer op de flyer laat op WhatsApp de tekst ‘your best en most reliable supplier’ zien. Goedkoop waren de dealers overigens niet. Op beelden van de Hongaarse politie was te zien hoe vele kilo’s aan xtc-pillen en sporttassen vol voorgedraaide joints werden gevonden. De verkoopwaarde zou bij elkaar meer dan drie ton zijn. 

De Hongaarse advocaat Simon Gergö hoopte dat zijn cliënt binnen afzienbare tijd in vrijheid zou worden gesteld om een eventueel proces buiten de gevangenis af te wachten. 

In De Ochtend Show to go werd de zaak eerder besproken met verslaggever Victor Schildkamp. Bekijk hier de beelden:

Volledig scherm
Roelf B. (links). © imago images / Beautiful Sports