De zes worden onder andere verdacht van de plofkraak op deze geldautomaat in Monheim am Rhein, op 22 mei 2018.
Volledig scherm
De zes worden onder andere verdacht van de plofkraak op deze geldautomaat in Monheim am Rhein, op 22 mei 2018. © Videostill ZDF/Hallo Deutschland

‘Audi-bende’ voor Duitse rechter: voor het eerst ook een vrouw (24)

Zes Nederlanders staan sinds woensdag terecht in München voor een reeks plofkraken, vooral in het zuiden van Duitsland. Het gaat om vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 22 tot 48 jaar. Volgens de openbaar aanklager bliezen ze tussen april en oktober 2018 minstens zeven geldautomaten op of ondernamen ze pogingen daartoe. De buit: minstens 523.000 euro. 

  1. Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesignaleerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’
    PREMIUM
    Video

    Kopstukken Mexicaans kartel in ons land gesigna­leerd: ‘Nederland kan mondiale producent worden’

    De politie maakt zich grote zorgen om de opkomst van crystal meth, waarvan in 2020 nu al een recordaantal labs werd opgerold. Bovendien blijken twee kopstukken van het gevreesde Mexicaanse Sinaloa-kartel vorig jaar Nederland te hebben bezocht. Waarom pillenboeren overstappen op deze verwoestende drug, ze in de leer moeten bij Mexicanen en de politie deze opmars uit alle macht probeert tegen te houden. ,,Als je dit laat lopen kan Nederland uitgroeien tot een mondiale producent, met al het geweld dat daarmee gepaard gaat.”